AMSTERDAM - Ans Markus wordt het vaakst gespot op feestjes en partijen. De schilderes prijkt dit jaar bovenaan de Miljonair's Most Wanted, de lijst van honderd BN'ers die het vaakst uitgenodigd worden voor feesten.

Jan en Monique des Bouvrie staan op de tweede plek, couturier Sheila de Vries volgt op nummer drie.

Ondanks haar nummer 1-positie ziet Markus zichzelf niet als nachtbraker. "Ik zou heel graag op de tafel willen dansen, lekker losgaan. Maar ik durf het niet", biecht de 63-jarige op. "Ik ben echt een angstig meisje. Ik vind het leuk om te kijken, maar meedoen…"

Op feestjes voelt Markus zich dan ook geregeld een vreemde eend in de bijt. "Soms kijk ik als een soort Alice in Wonderland naar wat er allemaal om me heen gebeurt. Ik vind het leuk om toeschouwer te zijn, heb altijd wat schroom om eraan deel te nemen."

Crisis

Tijdschrift Miljonair, dat jaarlijks een lijst van meest geziene BN'ers opstelt, constateerde dat ook het borrelcircuit leed onder de economische crisis.

Het afgelopen jaar werd minder uitbundig gefeest. Dat hield Markus, het echtpaar Des Bouvrie en De Vries niet tegen. Net als BN'ers als Estelle Gullit, Leco van Zadelhoff en Nicolette van Dam feestten ze vrolijk door.