DEN HAAG - Cosmetisch arts Robert Schoemacher heeft een schikking getroffen met de fiscus, waardoor een strafzaak wegens belastingfraude tegen hem van de baan is.

Een woordvoerder van het functioneel parket van het Openbaar Ministerie heeft vrijdag berichtgeving hierover in De Telegraaf bevestigd.

Justitie was een onderzoek naar de praktijken van Schoemacher begonnen, omdat deze patiënten 'zwart' zou hebben geopereerd, dus zonder zijn inkomsten op te geven aan de Belastingdienst.

Beslag leggen

De kliniek van Schoemacher in Scheveningen raakte vorig jaar in de problemen. Niet alleen dreigde er strafvervolging tegen Schoemacher, maar tevens had een van de artsen van de kliniek en een medeaandeelhouder beslag laten leggen op het bedrijf.

De kliniek moest surseance van betaling afvragen maar kon van de ondergang worden gered door de overname door de Bergman Kliniek in Bilthoven.

Schoemacher was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. De Belastingdienst kon niet reageren op de schikking, omdat de dienst niet in mag gaan op individuele gevallen.