AMSTERDAM - Dennis Weening denkt niet graag terug aan zijn middelbareschooltijd. De 33-jarige presentator werd erg gepest door zijn klasgenoten en dat heeft hem voor de rest van zijn leven veranderd, zo vertelt hij deze week in een interview met Viva.

"Ik zat op de mavo in Den Haag tussen Johnnies en Anita's. Ik kwam daar niet goed uit de verf. Het begint al met hoe ik eruitzag: als een kneusje. Zie ik foto's uit die tijd, dan begrijp ik dat ik gepest werd", zegt Weening in het tijdschrift.

De presentator voelde zich met zijn nette kleren en beugel niet thuis in de machocultuur die er op school heerste. Dat hij Jehova's getuige was hielp ook al niet mee.

Zijn ouders heeft hij destijds nooit wat verteld van de pesterijen op school. "Het is voor een vader of moeder niet leuk om je kind ongelukkig te zien. Dat wilde ik ze besparen."

Niet leuk

Weening zegt niet graag terug te denken aan die tijd. "Het was niet leuk, echt helemaal niet leuk. Het is kut om het weer op te rakelen. Ook al is het jaren geleden."

De ommeslag kwam toen Weening naar de havo ging. "In plaats van weg te kruipen zette ik me af. Eerst deed ik dat nog binnen de kaders van het geloof. Maar die ging ik steeds meer oprekken."

Bewijsdrang

De presentator kreeg de behoefte om uit zijn schulp te kruipen. "Als je jarenlang gepest wordt, denk je diep van binnen altijd: verdomme, maar ik ben wél leuk. Dat zette zich rond mijn twintigste om in een soort bewijsdrang. Ik wilde laten zien dat ik er toe deed en trots was op mezelf."

Weening erkent dat hij in die periode regelmatig te ver ging met het opzoeken van zijn grenzen, helemaal toen hij ook besloot het geloof los te laten.

"Er viel een last van me af. Opeens mocht ik drinken en met vrouwen naar bed. Daarin ben ik doorgeschoten."

Intenser

Door al zijn ervaringen weet Weening in elk geval zeker dat hij elke dag wil leven alsof het zijn laatste is. "Ik leef intenser, ik wil er alles uithalen. Mijn vrienden noemen me niet voor niets Dennis Nooit Naar Huis."

Weening is bekend van programma's als 'Wipe Out' en 'So You Think You Can Dance'. Hij is getrouwd met Stella en heeft twee dochters, waarvan een uit een vorige relatie.

Dennis Weening