AMSTERDAM - Jacqueline Govaert had vroeger niet zoveel met mooie kleertjes en make-up. "Naast Zorro of geheim agent, wilde ik vroeger vooral een jongen zijn", bekent de voormalig Krezip-zangeres deze week in Flair.

Zo had Govaert naar eigen zeggen vooral jongensachtige trekjes toen ze jong was. "Ik zat op judo, had meer vriendjes dan vriendinnetjes en hing altijd rond bij m'n vader en broer. 'Ze gaat straks toch wel make-up dragen enzo?', vroeg mijn vader zich soms bezorgd af."

Interesse in vrouwenzaken kwam bij Govaert pas laat, zo vertelt ze in het tijdschrift.

"Er was zelfs een tijd dat ik onopgemaakt het podium op ging. Van tevoren gooide ik ook nog een plens water over mezelf, gewoon voor de show. Tot ik een foto van mezelf zag op de voorpagina van de krant, zonder make-up, zeiknat en met haar dat voor geen meter zat. Ik schrok me kapot, dát moest ik maar niet meer doen.

Zwanger

Govaert is momenteel zwanger van haar tweede kindje. In maart vorig jaar kregen Govaert en haar vriend Ivo hun eerste zoontje, Billie.

Na de geboorte van Billie wilde de zangeres niets anders dan bij hem zijn. "De eerste tijd zat ik alleen maar met Billie in m'n armen. En maar naar hem staren. Als hij wegging, voelde ik die navelstreng trekken. Ik stond te huilen bij de deur toen Ivo voor het eerst een stukje met Billie ging wandelen."

Glijbanen

Inmiddels staat Govaert ook weer op het podium. "Ik wil niet alleen maar over glijbanen praten, ik wil ook weer lekker optreden. Die afwisseling houdt me in balans."