AMSTERDAM - Yolanthe Sneijder-Cabau gaat nationale en internationale sterren aan de tand voelen. De voetbalvrouw gaat Yolanthe's Tv Show Op 3 presenteren.

De show borduurt voort op de Tv Show van Ivo Niehe, maar Yolanthe neemt Ivo's plaats niet in. Het programma van de voetbalvrouw wordt 'de Tv Show voor een jongere doelgroep'.

Het idee voor Yolanthe's Tv Show Op 3 komt van Ivo Niehe, maakt de Tros donderdag bekend. De presentator raakte onder de indruk van de voetbalvrouw toen zij een reportage maakte voor Niehe's show. Yolanthe reisde naar India af voor een item over kindermisbruik.

"Haar durf, inzet en de manier waarop ze met jonge, tot prostitutie gedwongen meisjes sprak, verraste me niet alleen, maar maakte ook indruk", legt Niehe uit.

Authentiek

"Yolanthe heeft in haar manier van optreden en interviewen iets absoluut authentieks en ze is ambitieus, leergierig en oprecht geïnteresseerd in haar gasten", gaat Niehe's lofzang verder.

Ivo Niehe keert zelf in oktober terug op Nederland 1. De show van Yolanthe wordt dit voorjaar uitgezonden op Nederland 3.

De opnamen van Yolanthe's Tv Show Op 3 vinden plaats tussen de bezigheden van de voetbalvrouw door. De Spaanse heeft inmiddels een proefopname achter de rug, doet een woordvoerder van de Tros uit de doeken. "Toen werd pas echt duidelijk over welke kwaliteiten Yolanthe beschikt."