DARMSTADT - De Duitse zangeres Nadja Benaissa is donderdag tot twee jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld omdat zij onbeschermde seks heeft gehad, terwijl zij wist dat ze seropositief was.

Daardoor raakte een man ''met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid'' besmet met het virus dat aids kan veroorzaken.

De rechter in Darmstadt in de deelstaat Hessen achtte de 28-jarige zangeres van de meidenband No Angels schuldig aan het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. Ze kreeg een taakstraf van driehonderd uur opgelegd, te voldoen in een instelling voor mensen die aan aids lijden. Het vonnis kwam overeen met de eis van de aanklager.

Spijt

Aan het begin van het proces had de zangeres al schuld bekend. Ze liet weten veel spijt te hebben van haar onverantwoordelijke gedrag. De in Frankfurt am Main geboren Benaissa heeft tussen 2000 en 2004 gemeenschap gehad met drie mannen.

Zij had hen niet op de hoogte gesteld van haar besmetting. De nu 34-jarige man die daardoor besmet raakte, had de zaak mede aangespannen. Benaissa werd vorig jaar na een concert opgepakt.

Huilen

Tijdens het voorlezen van het vonnis hield Benaissa het niet droog. Ze begon te huilen toen de rechter haar problematische jeugd schetste. Benaissa was op haar veertiende verslaafd aan drugs, raakte twee jaar later zwanger en ontdekte op haar zeventiende dat ze hiv-positief was, tijdens een routinecontrole in verband met de zwangerschap.

No Angels werd in 2000 bekend door een talentenjacht op televisie en geldt als de succesvolste Duitse meidengroep ooit.

Rechtszaak Nadja Benaissa