AMSTERDAM - Wesley Snipes wil dat zijn rechtszaak opnieuw wordt gevoerd omdat hij vindt dat hij geen eerlijk proces heeft gehad. De 48-jarige acteur beweert dat de jury zich onjuist heeft gedragen tijdens het proces en dat hij dat kan bewijzen met e-mails.

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Snipes werd in april 2008 veroordeeld tot drie jaar cel wegens belastingontduiking.

De e-mails zijn door twee van de juryleden gestuurd aan de advocaten van Snipes. Hierin zou te lezen zijn dat drie andere juryleden al overtuigd waren van de schuld van Snipes 'nog voordat ze het eerste bewijs hadden gehoord'. Hierdoor heeft Snipes geen eerlijk proces gehad, vinden zijn advocaten.

Witwassen

Ook zou een van de getuigen, Snipes' voormalig accountant Kenneth Starr, zelf een crimineel verleden hebben. Hij werd in juni gearresteerd wegens het witwassen van geld en belastingontduiking.

Als het advocatenteam geweten had dat Starr zelf verdacht werd van criminele feiten, zo stellen zij, dan hadden zij niet zoveel waarde gehecht aan zijn getuigenis.

Het is nog niet bekend of Snipes een nieuwe rechtszaak krijgt, of wanneer zijn celstraf van start gaat.