AMSTERDAM - Nieuwste rel rondom het Koningshuis? Of een opgeblazen verhaal vanroddelblad Privé? Het blad schrijft dat prinses Máxima in de ban is van desekte Scientology. De link tussen de Koninklijke familie en decontroversiële Scientology Kerk is de tandarts Hans Beekmans uit Laren. Hij is niet alleen lid vanScientology, maar ook tandarts aan het hof. Beekmans verzorgt de gebittenvan diverse leden van de Koninklijke familie.

Bekijk video:
Modem / Breedband

Privé schrijft dat Máxima tijdens gebitscontroles geïnteresseerd is geraaktin de leer van de Amerikaan L. Ron Hubbard. Een leer die ertoe moet leidendat je je geest bevrijdt van aardse en buitenaardse invloeden (thetans). Metbehulp van peperdure cursussen zou je uiteindelijk de status van 'clear'kunnen bereiken.

Voor het koningshuis zouden geheime Scientology-bijeenkomsten zijn gehoudenen zouden ook door kroonprins Willem-Alexander zijn bijgewoond, zo schrijftPrivé.

De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet op het artikel reageren. Wel zegt deRVD dat tandarts Beekmans, in tegenstelling tot het artikel in Privé, nietis ontslagen. De dienst zegt dat de geruchten via een brief zijn verspreid.Van wie die brief komt, kon of wilde de woordvoerder van de RVD niet zeggen.

Hans Beekmans heeft een relatie met de executive director van ScientologyNederland, Maria Koster. Dat hij zelf ook een prominent lid is van deScientology Kerk, wordt bevestigd door John Leemhuis. Hij was tot voorkortkernlid van de organisatie en werd in Nederland ook wel 'Mister Scientology'genoemd.

Tijdens een studiogesprek bij internetzender FTV zegt Leemhuis: "Die tandarts was altijd aan het pochendat hij de beste tandarts van Nederland is en voor het Koninklijk Huiswerkt. Bij evenementen werd hij vaak op het podium gehaald en opgehemeld. Ikbegrijp wel waarom. Hij is dik miljonair. Scientology wil die man z'n geld."Leemhuis kan niet bevestigen dat leden van het Koningshuis ook lid zijn vanScientology, dan wel zij hun leer aanhangen. Hij heeft hen nooit ook nooitgezien bij de sekte. 'Dat zou ook niet op die manier gaan. Zo slim zijn zewel. Wel is mij bekend dat Scientologyhet doel heeft om te infiltreren in hogere organisaties'.