AMSTERDAM - Regisseur Michael Bay is aangeklaagd door twee mannen die bij een handgemeen met zijn bodyguard gewond zijn geraakt. De mannen dienden dinsdag een aanklacht in bij de rechtbank in Los Angeles.

Ze beweren dat de lijfwacht hen twee jaar geleden met een pistool heeft geslagen voor de deur van een discotheek in Hollywood.

De mannen verwijten de 45-jarige Bay mishandeling en nalatigheid. Hoewel de Transformers-regisseur zelf niet direct betrokken was bij het incident, houden de vermeende slachtoffers hem wel verantwoordelijk, omdat de bodyguard voor hem werkte.

Nachtclub

Ook de eigenaren van de nachtclub genaamd Kiss worden voor de rechter gedaagd. De mishandelde mannen moesten na het opstootje onder meer worden behandeld aan gebroken tanden en botten, zo blijkt uit de aanklacht. De heren zouden door de klap bewusteloos zijn geraakt.

Onduidelijk is waardoor de ruzie ontstond. De slachtoffers eisen volgens entertainmentwebsite TMZ een onbekend geldbedrag voor geleden schade. Bays woordvoerder kon niet direct reageren.

Michael Bay was ook verantwoordelijk voor de regie van Armageddon, Pearl Harbor, Bad Boys en The Rock.