AMSTERDAM - Viviënne van den Assem heeft er een nieuwe familie bij. De presentatrice is de nieuwste aanwinst van de Tros. Van den Assem neemt twee programma's voor haar rekening.

Zappsport The Battle presenteert ze samen met Ron Boszhard. Bij Te Leuk om Waar te Zijn neemt ze het stokje over van Yolanthe Cabau van Kasbergen.

In The Battle gaan jongens en meisjes onder leiding van de presentatoren de strijd met elkaar aan op sportgebied.

"Ik kijk erg uit naar komend seizoen. De eerste draaidag voor The Battle zit er net op. Ik ben superfanatiek, dus ik ga de strijd met Ron graag aan", vertelt Van den Assem. Het programma gaat in september van start.

Quizmaster

De 26-jarige Viviënne maakt in oktober haar debuut als quizmaster bij de omroep. "Voor Te Leuk om Waar te Zijn ga ik binnenkort de studio in met teamcaptains Horace en Ali B en hun gasten. Dit is mijn eerste ervaring als spelleider, dus ik hoop dat ik de heren in bedwang kan houden."

Met de start van het nieuwe televisieseizoen in september verandert er meer in televisieland.

Felix Meurders

Felix Meurders maakte woensdag bekend dat hij per 1 januari het consumentenprogramma Kassa verlaat om zich te richten op zijn presentatiewerk voor de radio. Meurders presenteerde het programma 21 jaar lang. De Vara zoekt nog naar een vervanger.

Karel van der Graaf keert terug op de buis. De 59-jarige presentator gaat in september aan de slag voor omroep Max. Hij neemt dan het programma Iedereen Kan Internetten voor zijn rekening, meldt de omroep.