AMSTERDAM -Thekla Reuten heeft bewondering voor de manier waarop George Clooney met alle aandacht omgaat. Volgens de 34-jarige actrice, die naast Clooney schittert in The American, is de acteur voortdurend omgeven door hordes vrouwen.

"De relaxte manier waarop hij daarmee omgaat, is bewonderingswaardig", zegt Reuten deze week in een interview met Grazia.

"Hij zal er inmiddels wel aan gewend zijn, maar hoe vreemd moet het niet zijn om aan zoiets gewend te raken?"

Volgens de Nederlandse actrice heeft Clooney geen moment privacy. "Zelfs als hij thuis is, zijn er altijd mensen om hem heen. Als ik zie hoe je als superster continu in de spotlights staat, vraag ik me af of ik dat überhaupt zou willen."

Charmant

Zelf zou Reuten niet op Clooney kunnen vallen. "Hij is ongelooflijk charmant, heel erg aardig en iemand op wie je als vrouw al snel zou kunnen vallen, maar het is niet het type man voor mij."

Aanvankelijk vond Reuten het erg spannend om samen met de beroemde acteur in een film te spelen, maar naar eigen zeggen stelde Clooney haar erg op haar gemak.

"Hij ziet zichzelf niet als een Hollywoodmegaster en gedraagt zich ook niet zo. Hij heeft een bepaald charisma, maar dat heeft hij misschien zelf niet eens door. Hij doet er in iedergeval niet zijn best voor. Ik was erg van hem onder de indruk."

Kil

Reuten zegt verder in het tijdschrift dat ze het Hollywoodwereldje erg kil vindt. "Op de rode loper zag ik twee acteurs die maanden met elkaar op de set hadden gestaan. Toen ze elkaar daar tegenkwamen, zeiden ze elkaar amper gedag."

Reuten speelde in films als Kruimeltje en De Tweeling. Momenteel schittert ze samen met Clooney in The American, de nieuwe film van fotograaf en regisseur Anton Corbijn.