AMSTERDAM - Carice van Houten merkt dat haar kinderwens steeds meer op de voorgrond treedt. Ook tijdens haar werk. Al jaren heeft de 33-jarige actrice behoefte aan kinderen, en misschien een lieve man daarbij.

Bij elke nieuwe filmrol wordt ze er steeds meer mee geconfronteerd dat ze nog altijd single is. "Zo langzamerhand heb ik een leeftijd bereikt waarop ik dat soort vragen vaker ga stellen", zegt ze zaterdag in het AD.

"Steeds meer mensen in mijn omgeving krijgen kinderen. Mijn zus Jelka is niet zo lang geleden bevallen. Dan ga je er meer over nadenken", zegt Carice.

Madrid

De actrice, die momenteel met tegenspeler Clive Owen in Madrid zit voor de opnames van de thriller Intruders, weet dat haar biologische klok gestaag verder tikt. "Moet ik dan maar eitjes gaan invriezen?" vraagt ze zich half serieus af.

En hoewel Carice op het witte doek de ene na de andere knappe acteur als partner heeft, blijkt dit in de praktijk eerder een vloek dan een voordeel. "Ik ontmoet hoofdzakelijk acteurs, maar die zijn vooral met hun eigen hachje bezig." Gelukkig weet ze alles met de nodige humor te relativeren. "Ik zie het somber in voor mezelf", lacht ze.