AMSTERDAM - Glennis Grace is ontroostbaar als haar zoontje naar school gaat. De zangeres, die vier jaar geleden beviel van Anthony, biecht in De Telegraaf op dat ze menig traan heeft gelaten.

"Elke ochtend gaat hij van 08.30 uur tot 11.30 uur naar school. Ik kan die uren wel voorbij denken. Ik heb heel erg gehuild."

Glennis is dan ook blij dat het nu nog een paar weken zomervakantie is. "Dat vind ik helemaal niet erg", zo zegt ze in de krant.

Anthony, die in mei zijn vierde verjaardag vierde, heeft volgens zijn moeder zeker zangtalent. "Het is een actief jongetje en hij kan heel goed zingen. Het zit erin, of hij het gaat doen is een tweede."

Zwanger

Anthony's vader is Moos, met wie Glennis bijna vijf jaar samen is. "We kenden elkaar nog maar vier maanden toen ik zwanger werd. Ik weet niet wat ik had moeten doen als Moos niet in mijn leven was gekomen."

In juni verloor de 32-jarige zangeres een goede vriendin. "Ze was ziek en heeft op 28 juni euthanasie gepleegd. Op letterlijk haar laatste avond bij ons ging ze op onze bank liggen met mijn zoontje."

Het verlies van haar vriendin verwerkt Glennis in haar muziek. "Ik zou niet weten hoe ik het anders moet verwerken."

Stoute schoenen

Voor haar nieuwe plaat strikte Glennis het producentenduo Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. "Ik kwam Eric tegen op een feestje. Ik ben best verlegen, maar trok toch de stoute schoenen aan en stapte op hem af."

Voor haar nieuwe plaat trekt de zangeres alle registers open. "Op het eerste album liet ik niet horen wat ik in huis heb, deed ik nog wat voorzichtig. Nu combineer ik pop met soul."