AMSTERDAM - Lindsay Lohan wordt mogelijk eerder ontslagen uit de afkickkliniek waar ze sinds vorige week verblijft.

Van de rechter moet de actrice negentig dagen afkicken, maar de openbaar aanklager laat entertainmentsite Radar Online weten dat Lindsay eerder vrij kan komen als artsen dat adviseren.

"Het lijkt erop dat de professionals adviseren Lindsay eerder te laten gaan. Ik zal hun advies opvolgen", vertelt de openbaar aanklager in Lohans zaak.

Mocht Lindsay eerder ontslagen worden, betekent dat niet automatisch dat ze van haar straf af is. Mogelijk moet ze een minder zwaar vervolgtraject in. Wanneer Lindsay de kliniek zou mogen verlaten, is niet bekend.

45 dagen

Volgens entertainmentwebsite TMZ neemt Lohan deel aan een programma dat doorgaans 45 dagen duurt.

Dat zou betekenen dat de 24-jarige slechts de helft van de door de rechter opgelegde tijd in de afkickkliniek zou moeten doorbrengen. Lohan had ook geluk met haar celstraf. De actrice zat wegens overbevolking slechts veertien van de negentig dagen uit.

Lindsays advocaat liet eerder deze week weten dat het goed gaat met haar cliënt. "Ze ziet er erg goed en gezond uit. Lohan kijkt ernaar uit weer aan het werk te gaan."

Moeder Lohan

De moeder van Lohan is trots op haar dochter en onder de indruk hoe zij met de situatie is omgegaan. "Lindsay zat daar met vermeende moordenaars en is met een ieder van hen bevriend geraakt. Lindsay heeft zich aangepast en maakt het nu heel erg goed", zegt Dina in een interview met de Amerikaanse tv-show Today.

Tevens hekelt zij de negatieve berichtgeving over haar dochter. "Ik vind het allemaal propaganda wat mensen lezen", zegt Dina. "Wanneer je in de entertainmentindustrie werkt, wordt er veel geveinsd en je leest dingen die niet op waarheid berusten."

Voorkomen

Terugkijkend denkt Dina dat zij niet veel had kunnen doen om de ontsporing van Lindsay te voorkomen. "Toen zij op haar 19e naar Los Angeles vertrok, heb ik haar los moeten laten en haar laten leven, vallen, falen en overleven. Zonder falen is er geen succes."

Wanneer de actrice haar behandeling heeft afgerond verhuist zij van haar huidige woonplaats Californië naar New York, zo laat haar moeder weten.