AMSTERDAM - Barry Atsma denkt door zijn acteerwerk anders na over zijn leven. "Dat is een van de fijne bijkomstigheden van acteren", zegt de 37-jarige acteur in Vrouw, een bijlage van De Telegraaf.

De thriller 'Zwart Water' veroorzaakte diepe gesprekken tussen Atsma en zijn partner.

"De film gaat over de geheimen die mensen voor elkaar hebben. Ken je je partner wel echt? Daar ga ik dan toch over nadenken."

Zwangerschappen

Izaira en Atsma zijn al zeventien jaar samen en hebben twee dochters. Zoë kwam vier jaar geleden ter wereld, Charley volgde vorig jaar. De zwangerschappen waren zwaar, vertelt Atsma. "Mijn vrouw heeft diabetes. Het is een klote-aandoening. Tijdens een zwangerschap is het bijna onmogelijk om de suikerwaarden goed te houden."

Een te hoge of te lage suikerwaarde kan grote gevolgen hebben voor een ongeboren kind. "Die angst heeft als een zwaard van Damocles boven ons gehangen. Twee zwangerschappen lang. Psychisch was dat zo zwaar. Mijn vrouw verdient een lintje voor die verdienste."

Buitenland

Ondanks succesfilms als 'De Storm' en 'Komt een Vrouw bij de Dokter' is Atsma niet van plan naar het buitenland te vertrekken. "Ik ben gelukkiger met de mooie rollen die ik in Nederland mag spelen."

In tegenstelling tot tegenspeelster Carice van Houten heeft Atsma geen hang naar internationale roem. "Carice heeft zoveel talent. Daar ben ik niks bij."