AMSTERDAM - Hans Klok liet zijn goocheltrucs over de hele wereld zien, maar krijgt zweethandjes als hij veel kinderen in het publiek ziet zitten. "Die zijn in hun redenatie zo eenvoudig dat ze het te snel doorhebben", biecht de magiër vrijdag op aan de Telegraaf.

"Een truc zit vaak simpeler in elkaar dan je denkt", legt Klok zijn vrees voor een jong publiek uit.

De 41-jarige heeft liever een zaal vol 'afgestudeerde psychologen of accountants'. "Die denken zo moeilijk, daarvan heb ik niets te vrezen."

Klok is druk bezig met de voorbereidingen voor zijn nieuwe show 'Hurricane' die in oktober in Carré zijn première beleeft. De blonde goochelaar baseerde de show op zijn imago. "Ik word vaak de snelste magiër ter wereld genoemd, daar ben ik een beetje mee gaan spelen."

Pijnlijke situatie

Het imago van 's werelds snelste illusionist leverde een pijnlijke situatie op tijdens een persconferentie in het Chinese Shanghai. "Ik werd door een gebrekkig Engels sprekende meneer niet aangekondigd als 'the fastest magician' maar 'the fattest magician'."

Klok kan lachen om de verspreking, maar moet opbiechten dat hij geregeld aan de gewichten hangt.

"Afgetraind zijn hoort bij mijn presentatie. Net zoals mijn wapperende haren." Ook de negentien jaar jongere vriend van de goochelaar motiveert Klok om naar de sportschool te gaan. "Ik wil niet uitgezakt naast hem lopen."