AMSTERDAM - Halina Reijn kijkt uit naar een komedie. "Iets met een mollige vrouw die alleen maar grappen maakt", schrijft de actrice in haar column in het AD.

Reijn hongerde zich de afgelopen weken uit voor haar rol in de film 'Isabelle'. Daarin speelt de 34-jarige een vrouw die wordt ontvoerd.

De beelden van een graatmagere Halina staan bij de actrice op het netvlies gebrand. "De regisseur heeft mij twee foto's laten zien van mij in mijn blootje. De ene is genomen toen ik op mijn 'dikst' was, de ander op mijn magerst. Het contrast is choquerend en ik kan niet ophouden naar de beelden te staren."

Opbouwschema

Halina staat nog tot zaterdag op dieet, daarna begint haar 'normale leven' weer. "Vandaag vond ik een e-mail van de diëtiste met het langverwachte opbouwschema. Als je zo lang zo weinig eet, moet je blijkbaar heel voorzichtig weer beginnen met meer voedsel, anders blaas je op tot een grote ballon."

Agressieve buien

Weer normaal mogen eten is dubbel voor Reijn. "Dat betekent het einde van de draaiperiode en ik wil nog niet naar huis. Ondanks alle ontberingen, mijn agressieve buien, het sporten en het emotionele acteren heb ik mij gehecht aan deze groep mensen en zie ik op tegen de realiteit van Nederland."