AMSTERDAM - Halle Berry vindt dat er een totaal verkeerd beeld van haar in de media wordt neergezet. De 43-jarige actrice vindt de dramatische verhalen over zichzelf in de media erg onterecht. Ook in haar werk wordt ze naar eigen zeggen soms verkeerd ingeschat.

"Dat ik een zwaarmoedig, gek en naar liefde hunkerend persoon ben, die haar leven niet op orde kan krijgen", omschrijft Berry haar eigen imago in de Amerikaanse Vogue.

"Ieder verhaal over mij is zo zwaar en dramatisch. Zo ben ik helemaal niet. Maar het blijft maar rondzingen. Alsof ik alle ellende uit mijn leven constant meesleep. En dat is juist niet waar."

Vooroordeel

In haar werk liep de actrice ook tegen een groot vooroordeel aan. Nadat ze in 2002 een Oscar won voor haar rol in 'Monster's Ball' kreeg Berry nauwelijks meer rollen aangeboden.

"Mensen winnen Oscars en dan lijkt het opeens alsof ze niet van deze planeet zijn. Er hangt een enorme verwachting boven je hoofd."

Kater

"De dag nadat ik die Oscar won, voelde ik die kater al", biecht Berry op. Maar de actrice liet het er niet bij zitten. "Ik dacht: als het misgaat, dan heb ik in ieder geval mijn kansen gegrepen en risico's genomen. Vandaar Catwoman", besluit Berry lachend.