AMSTERDAM - Boy George zet vraagtekens bij de uitspraak van Lady Gaga dat zij 'zo nu en dan cocaïne gebruikt'. De zanger, die zelf een verslavingsverleden heeft, vraagt zich af of Gaga weet waar ze mee bezig is.

"Zou het kunnen dat haar cocaïnegebruik niet zo 'incidenteel' is?", schrijft Boy George in een blog voor Papermag.com.

"Als een herstellende verslaafde die weet hoe gevaarlijk 'incidenteel' drugsgebruik is, kan ik geen enkele reden bedenken waarom Gaga dit aan haar jonge publiek vertelt."

De 24-jarige zangeres vertelde onlangs in het tijdschrift Vanity Fair dat zij ooit een overdosis cocaïne nam, maar tegenwoordig alleen nog af en toe gebruikt.

Onoverwinnelijk

Volgens de zanger heeft zijn moeder nog de beste kijk op de zaak. "Ze heeft het stadium bereikt waarin ze zich onoverwinnelijk voelt", merkte zijn moeder op. "Jullie komen daar allemaal. Jij bent daar ook geweest, zoon."

De zanger zegt daar niet tegenin te kunnen gaan. Boy George was zelf ooit verslaafd aan de heroïne en werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden.

De flamboyante zanger had twee jaar eerder, onder invloed van drugs, een Noorse mannelijke escort met handboeien vastgeketend aan zijn bed.