AMSTERDAM - Boer Jos Sloot, die vorig jaar meedeed aan Boer Zoekt Vrouw, is nog steeds dolgelukkig met zijn vriendin Dycke. "We matchen perfect, als puzzelstukjes", vertelt de 50-jarige boer deze week in Libelle.

"Dycke en ik zijn voor elkaar geboren. Dat we elkaar nu pas zijn tegengekomen, heeft vast te maken met dat we eerst dingen moesten meemaken in ons leven, dingen moesten leren, zodat we de personen konden worden die we nu zijn", zegt Jos in het weekblad.

Het gaat zelfs zo goed met het koppel, dat ze binnenkort gaan samenwonen op de boerderij van Jos. De twee kinderen van Dycke zullen ook meeverhuizen. Jos ziet daar erg naar uit, vooral omdat hij dan meer tijd met zijn geliefde kan doorbrengen.

"Als Dycke straks hier woont, brengt dat vast meer rust in ons leven. Bovendien krijgt zij meer mee van het reilen en zeilen op de boerderij."

Moeilijk

Hoewel Boer Zoekt Vrouw ervoor heeft gezorgd dat Jos de liefde van zijn leven is tegengekomen, vond hij zijn deelname aan het razendpopulaire programma soms ook moeilijk.

"Na mijn oproep heb ik zelfs een periode gehad dat ik de deur niet meer uitkwam. Aandacht is leuk, maar een overdosis is niet gezond. Ik voelde me gewoon een prooi. Alsof ik publiek bezit was voor heel vrouwelijk vrijgezel Nederland."

Volgens Jos, die maar liefst 831 reacties kreeg op zijn oproep, stonden de vrouwen zelfs bij hem voor de deur.

"Ze boden zich gewoon aan. Zo van: jij wilt een vrouw, ik ben een vrouw, dus waar wacht je nog op? Ik stuurde ze allemaal weg."