AMSTERDAM - Zsa Zsa Gabor is ontslagen uit het ziekenhuis. De 93-jarige actrice is woensdag weer naar haar huis in Bel-Air gegaan, laat echtgenoot prins Frederic von Anhalt weten.

De Hollywoodlegende werd vorige maand opgenomen nadat zij haar heup brak. De actrice kreeg een nieuwe heup maar een infectie zorgde ervoor dat ze langer in het ziekenhuis moest blijven.

Gabor brak haar heup toen zij zichzelf in haar rolstoel wilde hijsen om te de telefoon te beantwoorden. De actrice zit in een rolstoel sinds ze gedeeltelijk vermamd raakte door een auto-ongeluk in 2002.

Gezondheid

Prins Frederic von Anhalt liet eerder al weten zich vanwege de slechte gezondheid van Gabor terug te trekken als kandidaat voor het gouverneurschap van Californië.

"Ze wilde de first lady van Californië worden, maar gezien haar ongeluk en haar slechte gezondheid is het belangrijker dat ze mijn first lady is", verklaarde de 65-jarige echtgenoot.

Sigaren

Von Anhalt wilde onder meer marihuana en prostitutie legaal maken en het verbod op de import van Cubaanse sigaren opheffen.

Von Anhalt is de negende echtgenoot van de Hollywoodlegende. De prins mocht zijn titel gebruiken nadat hij op 37-jarige leeftijd werd geadopteerd door prinses Marie Auguste von Anhalt.