AMSTERDAM - Teri Hatcher is aangeklaagd door een oude vriendin. De vrouw, die werkte voor het productiebedrijf van de 'Desperate Housewives'-actrice, beweert dat ze niet betaald kreeg wat haar beloofd was. Dat schrijft film- en televisievakblad The Hollywood Reporter.

Jennifer Glassman zegt dat Hatcher haar overhaalde haar baan op te zeggen om voor Hatchers bedrijf te werken. In ruil daarvoor zou Glassman vijftig procent van de winst krijgen. Een contract tekenden de dames echter niet.

De voormalig medewerkster van de actrice zegt dat ze ten onrechte aan de kant is geschoven vlak voordat Hatcher een lucratief contract tekende met Disney. Glassman wil alsnog haar deel van de winst.

Klusjes

Daarnaast beweert Glassman dat ze allerlei klusjes moest doen voor Hatcher. Zo zou ze feestjes hebben georganiseerd, maakte ze afspraken met artsen en zocht ze een goede hondentrainer. Ook de verrichte hand- en spandiensten wil Glassman vergoed zien.

Bovendien eist ze een onbekend bedrag omdat ze 'om moest gaan met de stemmingswisselingen en ongebruikelijke verzoeken' van Hatcher.

Verzinsels

Hatchers woordvoerder doet de aanklacht af als 'ongegrond'. "Deze zaak is gebaseerd op belachelijke verzinsels."

De zegsman voorspelt een felle discussie tussen beide partijen. "Disney en Teri's advocaten zullen de zaak levendig verdedigen."

Bovendien zou Hatcher van plan zijn Glassman aan te klagen, de vrouw zou zich hebben misdragen bij haar vertrek.