AMSTERDAM - Scarlett Johansson mag dan een en al zelfvertrouwen lijken als ze over de rode loper schrijdt, maar schijn bedriegt. "Het is absurd en raar om daar te staan", zegt de 26-jarige actrice deze maand in Cosmopolitan.

Johansson zegt het leuk te vinden om zich klaar te maken voor een rode loper, maar als ze er eenmaal overheen loopt, voelt ze zich naar eigen zeggen "buitengewoon ongemakkelijk".

"Ik krijg een droge mond en hartkloppingen, ik ben gewoon totaal in paniek! Ik liep eens naast John Travolta over de rode loper en hij was zo relaxed. Ik vroeg hem hoe hij dat deed en hij zei: 'In gedachten ben ik op Hawaii."

Liefdesleven

De Hollywoodactrice laat in interviews weinig los over haar privéleven, en dat is een bewuste keus, zo zegt ze. "Vroeger las ik interviews terug en dan herkende ik mezelf totaal niet meer. Zeker mijn liefdesleven is vaak verkeerd uitgelegd."

Johansson trouwde twee jaar geleden met acteur Ryan Reynolds. De actrice is vooral dol op zijn humor. "Hij is grappig. Iedereen is dol op zijn gevoel voor humor."

Huwelijk

De actrice beaamt dat zij en haar man vanwege hun drukke carrières veel moeite moeten doen om hun huwelijk goed te houden.

"Ik denk dat het voor acteurs moeilijk is om wat voor relatie dan ook te hebben, omdat we zo wispelturig zijn. Het helpt ook niet dat je zoveel bij elkaar vandaan bent. Je moet echt energie in de relatie stoppen om het te laten slagen", zo zegt ze in het tijdschrift.