AMSTERDAM - Tijl Beckand zat niet helemaal op zijn plek bij De Lama's. Dat onthult de 36-jarige komiek deze week in Nieuwe Revu. "Ik deed het heel graag, maar ik bedacht en selecteerde veel spellen. Dan kun je niet onbevangen reageren."

Beckand legt uit: "Als je het programma al kent, ook zakelijk alle ballen in de lucht houdt én bezig bent met onderhandelingen met BNN, dan is dat niet het ideale startpunt om vervolgens lollig te doen."

De artiest kon dan ook wel eens jaloers zijn op de andere Lama's. "Ik was jaloers op de sprankeling waarmee de anderen op het podium stonden. Je bent er het best in als je echt helemaal wordt verrast."

Lachen

Toch vindt Beckand, nu hij terug kan kijken, dat ze destijds een leuk programma hebben neergezet. "Ik moet erom lachen. En soms vind ik het heel slecht."

Dat niet alle grappen even goed waren, vindt de komiek niet zo'n ramp. "Als het niet raak was, nou ja, dan was het in elk geval goed geprobeerd. Het mocht mislukken. Zelf vind ik dat heel sympathiek, maar niet iedereen begreep dat."

Beckand gaat binnenkort een programma over klassieke muziek presenteren bij de AVRO. Ook zal hij op televisie te zien zijn als sidekick bij Voetbal International. De Nieuwe Revu met het interview met Beckand ligt vanaf woensdag in de winkels.