AMSTERDAM - Fantasia Barrino heeft maandag een zelfmoordpoging ondernomen. De 26-jarige zangeres, die in 2004 de Amerikaanse talentenjacht 'American Idol' won, nam een overdosis aspirine en slaappillen.

Dat heeft haar manager woensdag bevestigd.

Barrino wordt ervan beschuldigd een huwelijk kapotgemaakt te hebben. De zangeres had bijna een jaar een knipperlichtrelatie met een getrouwde man.

Sekstape

Gefluisterd wordt dat de twee een sekstape maakten. De echtgenote van de man stapte naar de rechter om een scheiding aan te vragen. Toen Fantasia die papieren onder ogen kreeg, werd het haar teveel.

"Ze was overdonderd door de rechtszaak en alle media-aandacht", verklaart haar manager. "Ze nam een overdosis en werd naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is ze stabiel en zal ze het hospitaal snel mogen verlaten."

Fantasia was ervan overtuigd dat haar geliefde en zijn vrouw al een punt achter hun relatie hadden gezet, vertelt haar manager. "Ze geloofde hem toen hij haar vertelde dat hij niet meer bij zijn vrouw woonde."

Vechtertje

De manager heeft alle vertrouwen in zijn pupil. "Het is een vechtertje, ze heeft wel voor hetere vuren gestaan. Uiteindelijk komt ze hier sterker, slimmer en beter uit."