AMSTERDAM - De oom van Frans Bauer die eerder deze week zelfmoord pleegde, leek aan beterende hand. Dat zegt de advocaat van oom Giel tegen de Brabantse krant BN/De Stem.

Raadsman Marco Bos stond maandagavond dan ook versteld van het nieuws. "Het leek juist weer beter te gaan met hem."

De 59-jarige Giel probeerde eind maart al uit het leven te stappen. Bij een dubbele zelfmoordpoging in een woonwagen in Fijnaart kwam Bauers tante Doortje wel om het leven, Giel raakte zwaargewond.

Na een ziekenhuisopname werd hij overgebracht naar een psychiatrische inrichting. Daar verhing hij zich begin deze week.

Plannen

Oom Giel maakte volgens Bos al plannen voor zijn terugkeer naar Fijnaart. Volgens de advocaat wilde Bauers oom graag terug naar het woonwagenkamp waar zijn vrouw stierf. "

Justitie en de gemeente hielden dat tegen. Waarom precies, weten we niet. Dat zat Giel wel erg dwars. Volgens justitie zou het te gevaarlijk zijn geweest."

Vakantie

Frans Bauer hoorde het slechte nieuws op vakantie. De volkszanger verblijft met zijn gezin op Gran Canaria. Hij heeft zelf nog niet gereageerd op het overlijden van zijn oom, of hij zijn vakantie afbreekt voor de uitvaart, is niet bekend.

De familie Bauer wilde volgens raadsman Bos mediastilte bewaren rond de dood van Giel. Het nieuws werd dinsdagavond toch bekend.