AMSTERDAM - Emma Watson heeft haar lange lokken afgeknipt om meer kans te maken op een filmrol. Dat beweert het Britse tabloid The Sun.

Regisseur David Fincher is op zoek naar een actrice voor de rol van Lisbeth Salander in de Hollywoodremake van de Zweedse Millennium-reeks.

De 20-jarige Watson knipte vorige week haar lange blonden haren af. Op haar Facebookpagina laat de Britse actrice weten erg blij te zijn met haar extreem korte coupe. "Ik wilde dit al jaren doen. Het is zo bevrijdend", schrijft ze.

Auditie

Maar bevrijding zou niet de enige reden zijn voor het kortwieken. Volgens een bron heeft Emma auditie gedaan bij David Fincher en heeft ze haar haren afgeknipt om op het personage te lijken, zo meldt The Sun.

Over computerhacker Lisbeth Salander worden opnieuw drie films gemaakt. Eerder werd Carey Mulligan getipt voor de hoofdrol in de remake.

Daniel Craig

Daniel Craig speelt de rol van onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist. Robin Wright wordt genoemd als kandidaat voor de rol van zijn collega Erika Berger.

Fincher wil voor de eerste film 'The Girl with the Dragon Tattoo' draaien in Zweden. De film moet in december 2011 uitkomen.