AMSTERDAM - De vader van Mel Gibson heeft in een radio-interview laten weten te denken dat paus Benedictus homoseksueel is.

De 91-jarige is ervan overtuigd dat de paus onderdeel is van een samenzwering van vrijmetselaars, die als doel hebben de kerk van binnenuit te vernietigen.

Volgens Hutton Gibson is de katholieke kerk niet in staat controversiële zaken als homoseksualiteit te behandelen, omdat 'de helft van de mensen in het Vaticaan homosexueel is'.

"Ze hebben de verschrikkelijke ontwikkelingen binnen de kerk niet goed aangepakt, omdat ze de kerk proberen te vernietigen", zei hij tijdens een interview met het programma Political Cesspool.

Boeken

Hutton Gibson heeft meerdere boeken geschreven over het traditionalisme binnen de Katholieke kerk. In 2003 vroeg hij zich in een ander interview hardop af hoe de Nazi's zich tijdens de Holocaust van de lichamen van zes miljoen Joden hadden kunnen ontdoen.

Ook zei hij dat de aanslagen van 11 september per afstandsbediening waren uitgevoerd en dat het Tweede Vaticaans Concilie een samenzwering tegen de kerk is, ondersteund door de Joden.

Kerk

Ook acteur Mel Gibson, een van zijn elf kinderen, is niet vies van controversiële uitspraken. In 2006 liet hij zich in een dronken bui antisemitisch uit tegen een politieagent.

Onlangs verschenen er opnames waarop te horen is hoe Gibson onder meer Mexicanen en mensen met donkere huidskleur onheus bejegende. Hutton Gibson is een trouwe bezoeker van de enorme kerk die zijn zoon in 2007 in Malibu liet bouwen.