AMSTERDAM - Het liedje Drops Of Jupiter van de Amerikaanse band Train was de aanleiding voor de ruzie die Charlie Sheen en zijn vrouw Brooke Mueller op eerste kerstdag met elkaar kregen.

De acteur vertelde de politie na zijn arrestatie dat het tot een handgemeen was gekomen nadat hij tegen zijn echtgenote had gezegd dat hij en zijn dochter affiniteit voor het liedje deelden.

Daarbij deelden de 44-jarige acteur en zijn dochter ook nog eens hun passie voor astronomie, maakte entertainmentsite TMZ op uit het politierapport.

"Sheen voegde eraan toe dat hij twee telescopen had gekocht; een voor zijn dochter en een voor hem, zodat ze beiden op hetzelfde moment naar hetzelfde punt in het universum konden kijken." Volgens het rapport hadden de twee zo een manier om in contact te blijven.

Jaloers

Sheen vertelde dat zijn vrouw jaloers was op deze relatie met zijn dochter. "Je deelt een liedje met je dochter, maar niet met mij?", zou Mueller verontwaardigd hebben uitgeroepen.

De ruzie over de gezamenlijke hobby en het liedje zou vervolgens uit de hand zijn gelopen waarbij ze 'naar elkaars handen hebben geslagen'. Volgens Mueller bedreigde de acteur haar met een mes. Sheen werd gearresteerd wegens mishandeling en bedreiging, waarna een rechtszaak volgde.

Celstraf

De acteur gaf onlangs toe dat hij zijn echtgenote de bewuste avond te lijf is gegaan. Met die bekentenis ontloopt Sheen een celstraf van maximaal drie jaar.

In ruil daarvoor moet hij zich een maand laten opnemen in een afkickkliniek en een cursus woedebeheersing volgen. Inmiddels proberen Sheen en Mueller hun huwelijk alsnog te redden.