AMSTERDAM - Sylvester Stallone heeft nooit een cent ontvangen voor zijn rol in 'Rocky VI'. Hoewel hij blij is dat de film uit 2006 zijn carrière uit het slop heeft getrokken, kon hij tot nog toe fluiten naar zijn gage.

Dat zegt hij volgens verschillende media tegen het Amerikaanse maandblad GQ. De film bracht ruim tweehonderd miljoen dollar op.

"Ik heb er nog geen dubbeltje van gezien", zegt Stallone, die zich er inmiddels bij neergelegd heeft. "Ze noemen dat 'back end', oftewel wat er overblijft na aftrek van de kosten.

Maar het enige 'back end' dat je ziet is dat van de studio terwijl die er met de centen vandoor holt terwijl jij je in al je naïviteit nog steeds afvraagt wat er aan de hand is."

Rode cijfers

"Je kunt een film maken voor twaalf miljoen die 250 miljoen opbrengt, maar dan komen ze altijd wel weer met een berekening waardoor je toch in de rode cijfers belandt. Dan hebben ze bijvoorbeeld ineens vijftig miljoen uitgegeven aan promotie in Oekraïne of zoiets."

Stallone is, naast onder anderen Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis en Dolph Lundgren, vanaf 19 augustus in het actiespektakel 'The Expendables' te zien.