AMSTERDAM - Robert ten Brink is heel simpel in zijn advies naar zijn vijf dochters. "Jaag niet de droom van een ander na, alleen die van jezelf", drukt hij hen op het hart.

"Die heb ik van Frans Bauer", zegt de 54-jarige presentator zaterdag in het AD. Dat was ook wat hij tegen dochter Charlotte zei, toen zij vroeg wat ze na Popstars moest gaan doen.

De 22-jarige Charlotte trad in de talentenjacht op als Mystery Popstar, een bekende Nederlander die door de jury alleen gehoord en niet gezien kan worden.

Ze wist de finale zelfs te halen. Dat was een droom die uitkwam voor de zangeres, die al jaren aan de weg timmert om haar eigen muziekcarrière van de grond te krijgen.

Mystery Popstar

"Toen ik mijn vader vroeg of ik als Mystery Popstar mee moest doen zei hij meteen: zeker doen. Geniet ervan en haal uit die maandenlange gratis cursus wat erin zit", zegt Charlotte. Zo kon ze zich eindelijk profileren als zangeres, en niet als 'de dochter van.'

Vader Robert is apetrots op zijn dochter, van wie hij ziet dat ze bruist van het talent. "Ze raakt het publiek doordat ze zichzelf kwetsbaar durft op te stellen. Ze staat daar figuurlijk naakt, houdt niets op. Na Popstars kreeg ze al huwelijksaanzoeken."

Onbevangen

Ten Brink weet hoe moeilijk het is om naturel en onbevangen over te komen, zeker in de televisiewereld. "Heel erg je best doen is dodelijk. Het moet eruit zien alsof het vanzelf gaat. Daarin schuilt het ware talent. Dat zeg ik ook tegen Charlotte."

Vader en dochter Ten Brink zijn samen te horen in de 3D animatiefilm Sammy's Avonturen: De Geheime Doorgang, over het jonge zeeschildpadje Sammy dat voor het eerst de wijde wereld in trekt.