AMSTERDAM - Patricia Paay is niet genomineerd voor een Golden Idols Award vanwege een ruzie. De prijzen zijn bedoeld voor artiesten die 25 jaar of langer in het vak zitten.

De 61-jarige Paay was een goede kanshebber, maar door haar akkefietje met Jacques D'Ancona zijn haar kansen verkeken.

D'Ancona is een van de gastheren tijdens de uitreiking op 29 oktober en de jury acht de kans op een grimmige sfeer te hoog als Paay daarbij aanwezig zou zijn.

De jury kiest daarom het zekere voor het onzekere. "Om een onprettige confrontatie tussen beiden te voorkomen, hebben we besloten haar niet te nomineren", laat een woordvoerder weten.

Veto

Paay sprak in mei haar veto uit over de plaatsing van d'Ancona in de jury van 'Holland's Got Talent'. "Jacques heeft mij ooit een ongeschikt persoon voor een jurypanel genoemd omdat ik gebrek zou hebben aan vakkennis", beargumenteerde Paay haar protest destijds.

"Wij dragen Patricia Paay een warm hart toe en zullen haar bij een volgende editie graag deel uit laten maken van de stemronden", legt de woordvoerder uit.

Maar de jury houdt wel een slag om de arm."Uiteraard wanneer de onenigheid is bijgelegd." Onder anderen Rob de Nijs, Anita Meyer en Golden Earring zijn wel genomineerd.