AMSTERDAM – Loodzwaar, zo noemt Halina Reijn het koolhydraatloze dieet dat ze voor haar rol in de psychologische thriller Isabelle moet volgen. “Ik voel me de hele dag stoned”, vertelt Reijn vrijdag in de Spits.

“Ik functioneer gewoon niet meer optimaal. Zo gooide ik laatst, zonder dat ik het door had, m’n was in de prullenbak”, aldus Reijn in de ochtendkrant.

De actrice moet zich aan een streng dieet houden om de vermagering van haar personage bij te benen.

“Mijn werk wordt er ook niet gemakkelijker op, want bij deze film moet ik juist alert zijn. Ik ben een actrice en speel een actrice, die zich de hele tijd anders voordoet. Dat zijn zoveel concentratielagen.”

Onzeker

Halina Reijn doet met deze film meer dan alleen acteerervaring op. “Dit is voor mij één grote psychologische trip. Ik vind het namelijk heel confronterend dat ik een mooie vrouw moet spelen. Zo zie ik mezelf helemaal niet. Ik ben net als andere vrouwen vaak juist onzeker over mijn uiterlijk.”

Het zelfbeeld van Reijn laat naar eigen zeggen dan ook nog iets te wensen over. "Het zegt zoveel over mij, dat ik het zo heftig vind om de mooie vrouw te spelen. Juist daarom vond ik ook dat ik deze rol moest aanpakken. Ik ben daar dus niet te lelijk voor. Het is moeilijk voor me, maar het is heel goed dat ik daar nu toch maar eens in ga geloven."

Halina Reijn heeft het zwaar