AMSTERDAM - Enrique Iglesias heeft woord gehouden toen hij vorige maand zei dat hij naakt ging waterskiën in Miami Beach als Spanje het WK voetbal zou winnen.

Dat beweert de Amerikaanse website TMZ, waarop korrelige beelden te zien zijn van een waterskiënde man.

Bronnen die bevriend zouden zijn met Iglesias zeggen tegen de website dat de zanger ergens 'eind juli' in Miami naakt achter een speedboot is gaan hangen.

Het management van Iglesias kon bevestigen dat de 35-jarige zanger inderdaad eind juli in Miami was, maar zei geen zicht te hebben op persoonlijke afspraken van de cliënt.

Helaas is op het filmpje, dat 's nachts is opgenomen met een simpel handcameraatje, niet te zien wie de waterskiënde man is. Of hij in zwembroek of in adamskostuum te water is gegaan, is ook niet waarneembaar.

Kustwacht

De pers was niet in groten getale naar het evenement getrokken omdat Iglesias zijn actie angstvallig stil had gehouden. De kustwacht in Miami had namelijk gedreigd hem te arresteren wegens naaktloperij.

Zelf had de zanger er beduidend minder moeite mee. "Ik deed dit soort dingen ook al in mijn middelbare schooltijd", zei hij vorige maand.

Zijn enige angst was te worden verslonden door de bij Miami Beach rondzwemmende haaien. Daar is op het filmpje geen spoor van te bekennen.