AMSTERDAM - Acteur Eric Dane en zijn vrouw hebben een schikking getroffen met een website over een naaktvideo van het echtpaar. Gawker.com moet Eric Dane en Rebecca Gayheart een onbekend bedrag betalen en het fimpje offline halen.

In ruil daarvoor laat het echtpaar een claim van een miljoen dollar vallen.

Acteur Eric Dane en zijn vrouw actrice Rebecca Gayheart klaagden Gawker Media aan voor het publiceren van hun omstreden homevideo.

De website plaatste vorig jaar een naaktfilmpje van het echtpaar online. Het acteurskoppel was daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee en eist ruim een miljoen dollar van de boosdoeners.

Copyright

Dane en Gayheart claimden het copyright op het filmpje, terwijl de website van mening was dat het rechtmatig handelde. Toch besloot de website om het filmpje te verwijderen om verdere juridisch getouwtrek te voorkomen, laat de operationeel directeur van Gawker Media weten.

De video laat een naakt samenzijn van Eric Dane, die zijn bijnaam McSteamy verwierf in 'Grey's Anatomy', met zijn vrouw Rebecca Gayheart en Playboy-model Kari Ann Peniche zien. In de video worden geen seksuele handelingen verricht. De beelden werden meer dan vier miljoen keer bekeken.