AMSTERDAM - De vriendin van George Clooney zit op een roze wolk. "Ik voel me weer net een 18-jarige", zegt Elisabetta Canalis in een interview met de Italiaanse Vanity Fair. "George heeft mijn leven meer kleur gegeven."

Canalis en Clooney zijn bijna een jaar een setje, maar nooit eerder deed de Italiaanse haar mond open over de relatie. "Hij legt me in de watten, zo verwend ben ik nog nooit."

Toch heeft een relatie met een Hollywoodster ook nadelen. Het koppel is geregeld mikpunt van de roddelrubrieken.

Verzinnen

"De mensen die ons bekritiseren of vreemde verhalen over ons verzinnen, zijn gewoon jaloers", zegt de 31-jarige Elisabetta stellig. De Italiaanse geeft haar volk deels de schuld.

"Het is een cliché, maar het is waar. Italianen gunnen een ander geen erkenning in het buitenland. Ik hoef niet toegejuicht te worden, maar wil ook niet het slachtoffer zijn van de roddelkranten uit mijn land."

Moeilijk

Elisabetta heeft het soms moeilijk met de wilde verhalen, maar probeert er boven te staan. "Uiteindelijk is erg gelukkig zijn de beste wraak. Dat is namelijk nou net hetgeen wat ze niet willen."

De actrice in de dop heeft veel steun van haar 49-jarige vriend. "Hij steunt me door dik en dun."

Droom

Canalis realiseert zich dat veel vrouwen hun droom in duigen zien vallen nu zij de felbegeerde Clooney heeft weten te strikken.

"Ik heb gehoord dat vrouwen, zelfs beroemde dames, George door onze relatie niet meer als bureaublad op hun computer hebben staan."