AMSTERDAM - Met het enorme succes van Inception kan Leonardo DiCaprio weer een film aan zijn imposante rijtje kaskrakers toevoegen. “When you’re hot, you’re hot”, is DiCaprio’s verklaring hiervoor.

“Dat bedoel ik niet arrogant”, nuanceert de acteur zijn uitspraak. “Ik wil er mee aangeven dat het ook een valkuil kan zijn. Veel acteurs denken namelijk dat ze hot zijn, terwijl ze dat soms allang niet meer zijn”, zegt DiCaprio in een interview met Playboy.

Het is niet namelijk zo vanzelfsprekend dat een acteur de ene na de andere succesvolle film maakt. Films van grote sterren als Bruce Willis en Tom Cruise floppen nog regelmatig. Hun bekendheid en acteerverleden blijken geen garantie voor kassucces.

Hier heeft DiCaprio echter geen boodschap aan. “Ik meet de waarde van een film niet af aan de opbrengst, maar meer aan artisticiteit. Dat klinkt misschien pretentieus, maar dat is hoe ik het zie”, aldus de acteur.

Succes

Hij verwacht namelijk niet dat het succes voor hem altijd zal blijven voortzetten. “Misschien ben ik nu wel lekker bezig, maar wie zegt dat het altijd goed zal blijven gaan? Ik hou er rekening mee dat er een tijd komt dat ik niet 'hot' meer ben.”

Volgens DiCaprio hoort dat er gewoon bij. “Je moet het alleen durven accepteren."

De Playboy met het interview met DiCaprio ligt vanaf donderdag in de winkel.