AMSTERDAM - Prince heeft weer eens een aanklacht aan zijn broek. Dit keer sleept een advocaat de 52-jarige zanger voor de rechter. Prince zou de raadsman twee keer hebben ingehuurd, maar betaalde zijn salaris nooit.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten waarop entertainmentwebsite Radar Online de hand wist te leggen.

Prince huurde advocaat Ed McPherson onder meer in toen hij werd aangeklaagd door zijn voormalig agent. Ook die beweerde dat de artiest zijn betalingsverplichtingen niet nakwam.

McPherson stond Prince een tweede keer bij toen de zanger werd aangeklaagd door een andere advocaat. Beide zaken draaiden uit op een schikking.

Geen cent

McPherson verklaart dat hij Prince 'op voorbeeldige wijze' bijstond. De advocaat zou geen cent gekregen hebben in ruil voor zijn diensten. Hij eist in totaal bijna vijftigduizend dollar.

McPherson is een bekende advocaat, hij stond onder meer Sandra Bullock en Lindsay Lohan bij.

Aangeklaagd

Het is niet de eerste keer dat Prince ervan wordt verdacht zijn financiën niet op orde te hebben. De zanger is meerdere malen aangeklaagd door oud-werknemers en concertorganisatoren.

In maart bestempelde de Amerikaanse belastingdienst de zanger als wanbetaler. Hij was de staat en andere overheidsorganen destijds nog zo'n 450 duizend dollar schuldig.