AMSTERDAM - Jacqueline Govaert wil na haar tijd bij Krezip geen vrouwen meer in haar band. "Ik heb twaalf jaar met vrouwen gespeeld en dat was geweldig, maar nu wil ik eventjes alleen maar mannen", vertelt de 28-jarige zangeres aan muzikantenmagazine Musicmaker.

De voormalig frontvrouw van Krezip bracht onlangs haar eerste solosingle uit. In november volgt een album, in september en oktober trekt Jacqueline door Nederland.

"Of ik Krezip-materiaal ga doen weet ik niet, ik was het eigenlijk niet van plan", zegt de zangeres over haar aankomende concertreeks. "'I Would Stay' is in ieder geval een no-go, die ga ik echt niet meer spelen."

Zwanger

De 28-jarige staat dit najaar hoogzwanger op de planken. In november verwacht ze haar tweede kind. "Het is heel bijzonder om samen met je baby op het podium te staan. Het zingt ook heel lekker, omdat je veel ademsteun hebt."

Jacqueline is van plan niet meer dan twee keer in de week op te treden. "Mijn vrienden ik hebben lieve oma's die ons helpen met Billie", legt de zangeres uit over de opvang van haar zoontje.

Slaapliedje

Speciaal voor Billie schreef Jacqueline een slaapliedje. 'Honey B' staat op haar solodebuut 'Good Life'. Het schrijven van nummers voor haar solocarrière ging Govaert niet makkelijk af.

"Liedjes schrijven is net als pannenkoeken bakken: de eerste mislukt altijd. Na drie pogingen had ik een goede pannenkoek, maar nog niet de goede smaak."