AMSTERDAM - Rutger Castricum mag dan in zijn filmpjes flirterig overkomen, de 31-jarige verslaggever heeft allerminst behoefte aan andere meisjes dan zijn vriendin, zegt hij deze maand in een interview met Playboy.

Afspraken over monogamie hebben Castricum en zijn vriendin niet gemaakt. "Maar ik voel wel aan dat vreemdgaan een 'no go' zone is. Natuurlijk heb ik ook het mooiste en liefste meisje van de hele wereld. Dus het hoeft allemaal niet."

De reporter zegt dan ook zelden in de verleiding te komen. "Tuurlijk, elke man heeft wel zijn gedachtes, dus ja, ik ook. Maar juist omdat ik weet dat veel reactie op weinig anders gebaseerd zijn dan mijn bekendheid, kan ik me er redelijk goed voor afsluiten."

Openheid

Castricum is al bijna veertien jaar samen met zjin vriendin. Volgens hem is openheid de sleutel tot een goede relatie.

"Voor mijn omgeving ben ik een open boek en ga een confrontatie niet uit de weg. Als mij iets dwarszit, krijg je dat dezelfde seconde te horen. Zo ben ik in mijn relatie ook. Op het moment dat het mij niet zint, zeg ik dat direct. Dat verwacht ik ook van haar."

In het interview bekent Castricum verder dat hij en zijn vriendin in de toekomst graag kinderen zouden willen. "Maar we zijn nog jong nu."

De Playboy met het interview met Castricum ligt donderdag in de winkel.