AMSTERDAM - Ze mag dan misschien in verwachting zijn van haar eerst kindje, in het leven van Doutzen Kroes wordt er ook dan gewoon gewerkt. In september zal de Friese schone op de cover van het Canadese modeblad Flare prijken.

Eerder deze week bleek de Friese schoonheid al druk met een campagne voor sieradenmerk Tiffany’s, maar er was blijkbaar nog genoeg tijd om zich ook door fotograaf Max Abadian in een Prada-jurk te laten vastleggen.

Het is geen toeval dat Flare juist gekozen heeft voor Doutzen, die naar modemaatstaven aan de volle kant is, want de septembereditie van het blad staat volledig in het teken van rondingen. In het bijbehorende interview vertelt Doutzen dat commentaar op haar figuur ook haar niet bespaard is gebleven.

"Er is mij wel verteld af te vallen, in het begin van mijn carrière", aldus Doutzen. "Maar ik denk dat ik een van de modellen ben dat een lichaam heeft waar meer mensen zich mee kunnen identificeren."

Aandacht

"Ons covermeisje moest meteen de aandacht trekken", zegt redacteur Aya McMilla over de keuze voor het Nederlandse topmodel. "Een ster of een model die momenteel op ieders radar aanwezig is. Ik kon niemand beters bedenken dan deze Nederlandse, ze is prachtig maar nooit eerder heb ik haar zó mooi gezien."

De cover