AMSTERDAM - De gevangenis heeft Lindsay Lohan iets onverwachts gebracht. De 24-jarige actrice had volgens haar vader Michael Lohan een spirituele ervaring in haar cel.

Lohan werd maandag vrijgelaten na dertien dagen cel te hebben doorgebracht voor overtredingen tijdens haar proeftijd wegens rijden onder invloed.

"Wat er in de gevangenis is gebeurd is niets minder dan een wonder", sprak Michael Lohan tijdens het radioprogramma The Bert Show Q100.

Na het verlaten van de gevangenis werd Lindsay overgebracht naar een afkickkliniek. "Ze zit echt op de goede weg. Ze staat weer in contact met zichzelf. Ik noem dat God, maar anderen misschien niet."

Mysterie

"Noem het een mysterie, noem het verlichting, maar het gebeurt vaker bij gevangenen", vertelt haar vader Lohan, met wie Lindsay niet echt op goede voet staat. "Sommige mensen krijgen dat gewoon en ik denk dat Lindsay deze keer aan de beurt was."

Lindsay zou nog een andere vaardigheid hebben ontwikkeld in haar cel. Volgens entertainmentwebsite TMZ heeft de actrice aan een uitgebreid dagboek gewerkt.

Lindsay zou haar document met 'elk detail over haar leven' willen uitgeven.