AMSTERDAM - Patricia Paay is niet heel erg te spreken over de nieuwe jurybezetting van de talentenjacht Popstars. “Ik vind het een bijeengeraapt zooitje, eerlijk gezegd”, aldus Paay deze week in Grazia.

“Jurylid zijn is niet zo makkelijk als mensen soms denken”, vervolgt ze. “Je moet voorzichtig met kandidaten omgaan en ook goed kunnen uitleggen waarom iets niet goed is of juist wel. Ik neem het heel serieus”, zegt Paay in het blad.

Paay verruilde eerder dit jaar haar jurystoel bij Popstars voor een plek bij Holland’s Got Talent. Ter vervanging van Paay kwam Popstars met caberatier Marc-Marie Huijbregts en voormalig radio- en tv-presentatrice Simone Walraven. Maar over hen is ze niet te spreken.

Lof

Wel heeft Paay veel lof voor oud-collega's Henkjan Smits en Maurice Wijnen.  “Henkjan heeft er écht verstand van, en Maurice ook. Ik heb dan ook een geweldig respect voor hen, maar de rest?”

Paay gelooft verder niet dat Henkjan Smits haar niet mist als jurylid. Haar oude Popstars-collega deed deze uitspraak eerder deze maand. “Geloof je het zelf?", zei Paay. "Als je zoiets zegt dan mis je juist iemand. Dit heeft hij ook tegen me gezegd. We missen elkaar best wel, ik heb altijd leuk met hem gewerkt.”

Kijkcijferstrijd

Er is momenteel een heftige kijkcijferstrijd gaande tussen de twee talentenprogramma’s, waarbij HGT aan het langste eind trekt. Afgelopen vrijdag moest Popstars het met bijna de helft minder kijkers doen dan HGT.

Paay vindt het jammer dat ze er zo’n oorlog van maken. “Gezonde concurrentie is goed, maar zo tegenover elkaar doen? Waar zijn we mee bezig?”

Toch voelt ze zich nu prima thuis bij haar nieuwe HGT-medejuryleden Gordon en Dan Karaty. “Het is een hele deskundige jury, ik ben er erg blij mee.”