AMSTERDAM - Dries Roelvink was er nooit voor zijn gezin. Dat vertelt zijn ex-vrouw in een openhartig interview. Volgens Luciënne Kenter was de volkszanger altijd met zichzelf bezig.

"Hij wordt gek als hij niet kan trainen", illustreert Luciënne in Grazia. "Maar ik heb liever een man met een bierbuik die met zijn kinderen bezig is, dan een Dries die gespierd in een zwembroek paradeert maar er nooit is voor zijn gezin."

"We gingen alleen met het gezin een dagje uit als er ergens een vip-happening met paparazzi was", doet de 47-jarige Luciënne haar beklag bij het blad.

Rode loper

"Naar de film was ook niet aan Dries besteed. Tenzij de rode loper was uitgerold." De weinige aandacht voor zijn kinderen frustreerde Luciënne. "Als ik Dries zag, kon ik hem wel door elkaar schudden. Ik hoor Marco Borsato ook zeggen dat hij zijn kinderen naar school moet brengen. Dat weigerde Dries te doen."

Luciënne en Dries zijn in december gescheiden. Niet veel later kondigde de 51-jarige Roelvink een nieuw huwelijk aan. "Een week na zijn vertrek stuurde hij een sms'je dat hij bij Honoria introk", herinnert Luciënne zich.

Altaar

Roelvink trouwt na de zomer met Honoria. "Ik geloof dat je negen maanden gescheiden moet zijn om opnieuw te kunnen trouwen. Op 8 december zijn we gescheiden en op 8 september staat hij voor het altaar. Dat is exact negen maanden."

Toch wenst Luciënne haar ex en zijn nieuwe vlam alle geluk. "Dries is beter af met een vrouw zonder kinderen. Dan kan hij doen en laten wat hij wil: sporten, op vakantie, onder de zonnebank, uit eten. Hopelijk heeft Honoria een goede invloed op Dries."

Toekomst

Voor haar eigen toekomst hoopt Luciënne dat ze in Landsmeer kan blijven wonen. "En ik hoop dat ik zo snel mogelijk de draad van mijn leven weer kan oppakken."

Een nieuwe liefde zit er voor Luciënne voorlopig nog niet in. "Ik heb net een relatie van 21 jaar achter de rug, dan spring je niet zomaar weer in iets nieuws. Ik in ieder geval niet."