AMSTERDAM - Gisele Bündchen heeft zich op een ongebruikelijke manier voorbereid op haar bevalling. Vlak ervoor deed ze nog aan kung fu en yoga. Bovendien mediteerde ze elke dag.

“Zo kon ik me mentaal en fysiek voorbereiden”, zegt Bündchen in het septembernummer van Harper’s Bazaar. “Het wordt 'bevalling' genoemd om een reden. Je wil de meest intense fysieke ervaring van je leven niet onvoorbereid aangaan.”

Borstvoeding

Ook heeft het topmodel nog wel een advies voor aanstaande moeders. De 30-jarige Braziliaanse meent dat er een wereldwijde wet moet komen die nieuwe moeders verplicht een half jaar borstvoeding te geven.

Bündchen werd zeven maanden geleden moeder van een zoontje. Ze had haar lichaam enkele dagen na de bevalling alweer terug in topvorm. Dit kwam goed uit, omdat ze zes weken later nog een reclamecampagne in bikini moest doen.

“Ik denk dat het geven van borstvoeding echt geholpen heeft”, aldus Bündchen. “Sommige mensen denken dat het niet nodig is, maar ik vraag me af waarom je chemische voeding aan je kleine kind zou geven.“

Thuis

Het model koos ook voor een bevalling in haar eigen huis. “Ik heb er geen seconde aan gedacht om niet thuis te gaan bevallen. Ik zou niet de eerste zijn met een natuurlijke bevalling. Talloze vrouwen doen dit, dus waarom ik niet?”

Gisele Bündchen in Harper's Bazaar