AMSTERDAM - Charlie Sheen heeft maandag toegegeven dat hij zijn echtgenote te lijf ging tijdens Kerstmis. Met zijn biecht ontloopt de 44-jarige acteur een celstraf. Sheen gooide het op een akkoordje met justitie: hij laat zich dertig dagen opnemen in een afkickkliniek.

In ruil voor Sheens bekentenis liet justitie twee aanklachten varen. Naast de verplichte opname in een afkickkliniek moet Sheen een cursus woedebeheersing volgen.

Ook heeft de 44-jarige een proeftijd van dertig dagen aan zijn broek.

Sheen liet na afloop van de rechtszaak weten dat hij tevreden is met de uitkomst. "Ik kijk er naar uit mijn leven weer op te pakken en dit achter me te laten."

Mes

Sheen en zijn vrouw Brooke Mueller vlogen elkaar op eerste kerstdag in de haren. Nadat Mueller een scheiding aankondigde, zwaaide Sheen met een mes.

Volgens Mueller bedreigde de acteur haar met de dood, maar Sheen heeft dat altijd ontkend. De acteur verklaarde later dat hij schrok van het scheidingsverzoek.

Eerder scheidde Sheen van actrice Denise Richards, wat uitdraaide op een hevige strijd om de voogdij over hun twee kinderen.

Huwelijk

Mueller kwam begin dit jaar terug op haar verzoek om een scheiding. De blondine gaf aan dat ze met Sheen wil werken aan hun huwelijk. Mueller en Sheen trouwden in 2008, de tweeling Bob en Max kwam in maart vorig jaar ter wereld.

Charlie Sheen speelde in films als 'Platoon', 'Wall Street' en 'Hot Shots!'. Sinds 2003 speelt hij de hoofdrol in de tv-serie 'Two And A Half Men'.

Vanwege het voorval met Kerstmis was het onzeker of Sheen terug zou keren in de serie. Vorige maand tekende de acteur bij voor nog eens twee seizoenen.