AMSTERDAM - Julia Samuël is in Kameroen bedreigd met een pistool. De voormalig Veronica-presentatrice was in haar kantoor in Afrika aan het werk voor haar stichting Drive Against Malaria, toen er twee gewapende mannen binnenkwamen.

"De man met het pistool liet me zijn geweer zien, gebaarde me stil te zijn en zette het op mijn hoofd", vertelt de 51-jarige Samuël in Shownieuws.

Toch zette de presentatrice het op een gillen. "Ik heb zo hard geschreeuwd als ik kon. Ik wist niet dat ik zo hard kon schreeuwen."

De mannen waren uit op de waardevolle spullen in het kantoor, maar Samuël wist haar laptop te redden. "Je mag alles hebben wat je maar wil, maar op mijn laptop staat zoveel", omschrijft Samuël haar gedachten tijdens de overval.

"De adrenaline suist door je lijf en pas daarna besef je wat er is gebeurd. Ik stond te trillen op m'n benen."

Hersenmalaria

De overval is niet te eerste tegenslag in Samuëls leven. Zes jaar geleden werd ze besmet met hersenmalaria tijdens een van haar liefdadigheidsreizen reis door Afrika.

Ook heeft Samuël uitgezaaide borstkanker. "Ik heb duizenden engeltjes op m'n schouder zitten die me beschermen. Ik heb nog zoveel te doen."