AMSTERDAM - Casey Affleck doet beschuldigingen van seksuele intimidatie af als 'ongegrond' en 'ongeloofwaardig'. Een filmmaakster klaagt de acteur aan en eist 2,25 miljoen dollar.

"De aanklacht is onzin", zegt een woordvoerder van Affleck tegen entertainmentsite TMZ.

De vrouw beweert dat de acteur onder invloed bij haar in bed zou zijn gekropen om haar te betasten terwijl zij sliep.

Ook zou Affleck veelvuldig mensen hebben beledigd op de set en weigert hij haar te betalen voor haar werkzaamheden. Affleck regisseert een documentaire over zijn zwager, acteur Joaquin Phoenix.

Interessant

"Deze vrouw heeft niet meer aan de film meegewerkt sinds april vorig jaar. Het is interessant dat ze nu pas een aanklacht indient", zegt een woordvoerder van de 34-jarige Affleck.

"Verschillende medewerkers hebben gezegd dat zij juist degene was die zich ongepast gedroeg."

Bed

De vrouw beweert dat ze het project heeft verlaten nadat ze Affleck in haar bed aantrof. De dame keerde enkele weken later terug, maar Afflecks gedrag was niet verbeterd en dus verliet zij het project definitief.

De acteur, die het broertje is van Ben Affleck, weigert haar het salaris te betalen dat zij mondeling hadden afgesproken.

Seksuele avances

Het is niet de eerste keer dat Affleck wordt aangeklaagd door een collega. Anderhalve week geleden stapte een producent naar justitie omdat zij last had van 'ongevraagde en ongewenste seksuele avances op de werkvloer'.

Zij verklaarde dat de acteur vrouwen beschreef als koeien en eiste twee miljoen dollar schadevergoeding. De zaak loopt nog.