AMSTERDAM - Lindsay Lohan is maandagochtend vrijgelaten uit haar cel in de Lynwood gevangenis in Los Angeles. De 24-jarige actrice was veroordeeld tot negentig dagen cel, maar ze heeft nog geen twee weken vastgezeten.

Lohan zou 's nachts omstreeks half 2 (plaatselijke tijd) de gevangenis, waar eerder ook Paris Hilton en Michelle Rodriguez hun straf uitzaten, hebben verlaten.

De filmster had de celstraf gekregen omdat ze zich niet aan de regels van haar proeftijd had gehouden.

Lohan is nog niet echt op vrije voeten. Ze begint nu aan het tweede deel van haar straf: negentig dagen in een afkickkliniek binnen het het universitair medisch centrum in Los Angeles.

Nuchter

Ook als Lohan is afgekickt is ze nog niet van justitie af. Ze zal tot volgend jaar augustus, wanneer haar proeftijd afloopt, nuchter moeten blijven. Tot die tijd kan ze te maken krijgen met onaangekondigde alcohol- en drugstesten.

Lohan biechtte in 2007 op dat ze onder invloed van alcohol en drugs achter het stuur was gekropen. Naast een celstraf van een dag en een taakstraf van tien dagen kreeg de actrice toen een proeftijd van drie jaar opgelegd.

Een van de voorwaarden was dat Lindsay een alcoholcursus zou volgen. Omdat ze te veel lessen miste, werd ze veroordeeld en op 20 juli gevangen gezet.

Lindsay Lohan vrij