AMSTERDAM - James van der Beek is zondag voor de tweede keer getrouwd. De 33-jarige acteur beloofde eeuwige trouw aan zijn vriendin Kimberly Brook tijdens een joodse ceremonie in Tel Aviv. "Dit is tot nu toe de beste dag van mijn leven", jubelde Van der Beek op Twitter.

"De vrouw van wie ik houd is vandaag mijn vrouw geworden", schreef Van der Beek. "Ik kijk ernaar uit de rest van mijn leven met haar door te brengen."

Van der Beek brak door dankzij zijn rol in de tv-serie 'Dawson's Creek'. Tegenwoordig speelt hij een arts in de ziekenhuisserie 'Mercy'.

Scheiding

De 33-jarige heeft ervaring met bruiloften. In de zomer van 2003 trouwde hij met actrice Heather McComb. Dat huwelijk liep na bijna zeven jaar op de klippen, in maart werd de scheiding geregeld.

Van der Beek leerde Kimberly Brook vorig jaar zomer kennen. Het kersverse echtpaar verwacht later dit jaar hun eerste kind.

"Ik ervaar momenteel een blijdschap op een niveau waarvan ik niet wist dat het bestond", twitterde de acteur in april. Het meisje is het eerste kind voor Van der Beek.